Clickertraining Algemeen

De clickermethode, is gebaseerd op het markeren en belonen van gewenst gedrag. Clickertraining is een manier van trainen die geschikt is voor alle honden. Wanneer de hond eenmaal heeft ontdekt dat hij er zelf voor kan zorgen dat hij wordt beloond, zal hij steeds opnieuw proberen om juist dat te doen wat de baas van hem wil.
Zo leert de hond zichzelf het gedrag aan dat de baas wil. En dat gedrag kan van alles zijn, van zitten en liggen tot niet trekken aan de lijn, volgen, niet opspringen, komen of naar zijn plaats gaan! De hond leert op deze manier dat er leuke dingen gebeuren als u hem iets wilt leren. Hij neemt actief deel aan het leerproces door zelf uit te vinden wat u van hem verwacht (door deze actieve houding leert hij sneller en onthoudt hij beter). Deze manier van leren sluit aan bij hoe een hond zichzelf gedrag aanleert, namelijk door actief dingen uit te proberen en gedrag dat succes heeft te herhalen.

clicker

De clickercursus beginners kan afgesloten worden met het examen van de A-cursus
De clickercursus gevorderden kan afgesloten worden met het examen van de B-cursus

Duur : 12 lessen (vanaf puppencursus)

Om in te schrijven voor een cursus moet u inloggen.
Nog geen inloggegevens? Word lid van KC Kennemerland of verleng uw lidmaatschap.
Zodra u uw lidmaatschap heeft betaald ontvangt u per email een link om aan te kunnen loggen op deze website en uw account aan te maken.