Doel:
De bedoeling van deze oefening is dat de hond netjes naast je linkerbeen komt zitten. *Dit is handig als je bijvoorbeeld iemand op straat tegen komt en je wil een praatje maken dat je hond netjes naast je komt zitten. *Of als je hem roept om hem aan te lijnen. *Maar het is ook een heel belangrijke positie in de honden sport, want alle oefeningen beginnen en eindigen met deze positie.

Benodigdheden: voertje

Naast:
De hond is voor je en je neemt een voertje in je linkerhand, je moet zorgen dat je hond achter je linkerhand aan loopt. Je maakt een cirkel naast je linkerbeen en op het moment dat de kop van de hond naast je been is breng je je hand omhoog zodat de hond gaat zitten en geef je het naast commando. Als de hond naast je linkerbeen zit open je je hand en geef je het voertje.

Voet:
De hond is voor je en je neemt een voertje in je rechterhand. Je zorgt dat de hond achter je hand aanloopt je brengt je rechterhand achter je rug langs, wisselt het voertje van je rechterhand naar je linkerhand zorg dat de hond dit goed ziet. De hond loopt dan achter je linkerhand aan, die houd je dan langs je linkerbeen op het moment dat de kop van de hond naast je been is breng je je hand omhoog zodat de hond gaat zitten en geef je het voet commando. Als de hond naast je been zit open je je hand en geef je het voertje.

Pin It