Logo KCK

Kynologenclub Kennemerland is meer dan een hondenschool. Wij organiseren regelmatig workshops en lezingen over allerhande onderwerpen zoals bijvoorbeeld vachtverzorging en EHBO. Wilt u met uw hond naar een show? Bij ons kunt u wekelijks ringtraining volgen en de kneepjes van het vak op tentoonstellingsgebied leren. Kortom, de KCK-agenda staat jaarlijks bol van de hondenactiviteiten. Onze club wordt geheel gerund door een enthousiast team van vrijwilligers waar wij zeer trots op zijn! Kijk eens rustig rond op onze website of kom eens langs op ons trainingsterrein. U bent van harte welkom!

Foto gemaakt tijdens de Dag van de Hond 2013 door Esther van Heijningen

Kynologen Club Kennemerland is op 27 juni 1930 erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Deze erkenning geeft de vereniging onder meer de mogelijkheid om officiële, landelijk erkende examens te houden. Ons trainingsveld bevindt zich aan de Sportparklaan te Heemstede (Sportcomplex Groenendaal), waar eveneens ons clubhuis staat. Wij geven diverse gehoorzaamheidscursussen, beginnend bij de puppencursus voor honden vanaf 8 weken, daarna in moeilijkheidsgraad oplopend tot FCI Obedience III. Daarnaast wordt er Ringtraining gegeven, en ook Agility en Flyball ontbreken uiteraard niet in ons cursusaanbod. Voor alle cursussen met uitzondering van de puppencursus moet u lid zijn van onze vereniging. De vereniging heeft een bestuur, dat momenteel bestaat uit vijf leden. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijkse bestuur. Onze instructeurs hebben externe en interne opleidingen gevolgd. De instructeurs worden aangestuurd door de trainingscoördinatoren.

De activiteitencommissie organiseert regelmatig diverse activiteiten. Zoals de jaarlijkse Dag van de Hond, lezingen, wandelingen.
Ons clubblad “De Kennemerblaf” verschijnt vier keer per jaar. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden over honden en over onze club. Wilt u zich ook vrijwillig inzetten voor de vereniging? Bijvoorbeeld helpen bij evenementen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de kantine en tuin? Neem dan voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in uw mailbox.