Organisatie KC Kennemerland

Kynologenclub Kennemerland is meer dan een hondenschool. Wij organiseren regelmatig workshops en lezingen over allerhande onderwerpen zoals bijvoorbeeld vachtverzorging en EHBO. Onze demonstratieteams Agility, Flyball en FCI Obedience zijn enkele malen per jaar te gast bij verschillende evenementen in de regio. Wilt u met uw hond naar een show? Bij ons kunt u wekelijks ringtraining volgen en de kneepjes van het vak op tentoonstellingsgebied leren. Kortom, de KCK-agenda staat jaarlijks bol van de hondenactiviteiten. Onze club wordt geheel gerund door een enthousiast team van vrijwilligers waar wij zeer trots op zijn! Kijk eens rustig rond op onze website of kom eens langs op ons trainingsterrein. U bent van harte welkom!

hondenrassen kc kennemerland

Foto gemaakt tijdens de Dag van de Hond 2013 door Esther van Heijningen

Kynologen Club Kennemerland is op 27 juni 1930 erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Deze erkenning geeft de vereniging onder meer de mogelijkheid om officiële, landelijk erkende examens te houden. Ons trainingsveld bevindt zich aan de Sportparklaan te Heemstede (Sportcomplex Groenendaal), waar eveneens ons clubhuis staat. Wij geven diverse gehoorzaamheidscursussen, beginnend bij de puppencursus voor honden vanaf 8 weken, daarna in moeilijkheidsgraad oplopend tot FCI Obedience III. Daarnaast wordt er Ringtraining gegeven, en ook Agility en Flyball ontbreken uiteraard niet in ons cursusaanbod. Voor alle cursussen met uitzondering van de puppencursus moet u lid zijn van onze vereniging. De vereniging heeft een bestuur, dat momenteel bestaat uit zes leden. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijkse bestuur. Onze instructeurs hebben externe en interne opleidingen gevolgd. De instructeurs worden aangestuurd door de trainingscoördinatoren.

De evenementencommissie organiseert regelmatig activiteiten zoals bijvoorbeeld de clubmatch, een jaarlijkse open dag en demonstraties bij externe evenementen.
Ons clubblad “De Kennemerblaf” verschijnt zes keer per jaar. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden over honden en over onze club. Wilt u zich ook vrijwillig inzetten voor de vereniging? Bijvoorbeeld helpen bij evenementen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de kantine en tuin? Neem dan voor meer informatie contact op via info@kckennemerland.nl.